Bitcoin-prijs breekt grote weerstand en analist ziet ‚lot‘ van $70.000

Een hogere beweging in de nacht zorgt voor een lokale piek van $54.500 en nieuwe hoop dat de steunniveaus zich nu zullen richten op $50.000.

Bitcoin (BTC) heeft ’s nachts op 9 maart de $52.000 weerstand getackeld en is binnen 6% van de historische all-time highs gekomen.

BTC prijs bereikt hoogste punt in 2 weken

Gegevens van Cointelegraph Markets en Tradingview toonden BTC/USD die dinsdag lokale pieken van $54.500 bereikte.

De laatste poging om uit zijn zijwaartse handelscorridor te breken, de beweging was op het moment van schrijven nog steeds aan het consolideren. Te midden van zware volatiliteit, richtte een retracement op de dag zich op $53.500 – nog steeds boven cruciale weerstand.

Zoals Cointelegraph meldde, zagen analisten $52.000 als een zandlijn voor het veiligstellen van de volgende fase van de Bitcoin bull run.

Hoewel het weekend een gezonde stijging opleverde, moest Bitcoin nog steeds $50.000 als sterke steun zien toen de handelsweek begon.

Op de rug van 24-uurs winsten van meer dan 8% verbeterde het beeld op dinsdag echter snel, nadat bewijs aantoonde dat $47.000 opvallend sterke steun was geworden.

„Bitcoin springt >$54k geholpen door meer tekenen van institutionele interesse in de grootste cryptocurrency,“ vatte marktcommentator en medewerker van de Duitse nieuwsdag Die Welt, Holger Zschaepitz, samen aan Twitter-volgers.

„Institutionele interesse onderscheidt de laatste bull run van de retail-gedreven stijging van 2017, zegt Goldman. Veel van de institutionele vraag is gedreven door angst voor devaluatie van activa.“

Zschaepitz verwees naar bevindingen van Goldman Sachs, dat onder meer ook onthulde dat 40% van zijn eigen klanten al exposure heeft naar cryptocurrencies.

Analist over Bitcoin van 70.000 dollar: „Het lot wacht“

Het institutionele plaatje werd maandag nog bullisher nadat een van de rijkste mensen van Noorwegen een op Bitcoin gericht spin-off bedrijf lanceerde dat BTC als enige treasury asset gebruikt.

„Bitcoin kan worden geverifieerd, verdeeld, opnieuw in elkaar gezet, opgeslagen en vervoerd tegen vrijwel geen kosten. Het is het perfecte schaarse digitale bezit. Met opzet,“ schreef Kjell Inge Røkke in een wijdverspreide brief aan de aandeelhouders.

„Het enige dat nodig is om het netwerk draaiende te houden, is het toewijzen van de goedkoopste elektriciteit ter wereld. Elektriciteit beveiligt het netwerk. Daar zijn geen betrouwbare partijen of mensen met wapens voor nodig. Ik noem dat vooruitgang.“

Elders keken de handelaars naar een bullish setup die zich ontvouwde in de dagelijkse voortschrijdend gemiddelde convergentie/ divergentie (MACD) indicator van Bitcoin, die op maandag klaar stond om het gedrag te herhalen dat eerder resulteerde in de opmars naar de recordhoogte van $58.300 in februari.

„Het lot wacht,“ voegde Cointelegraph Markets analist filbfilb toe in een update aan Telegram kanaal abonnees, waarbij hij een doelgebied van $70.000 en hoger benadrukte met behulp van Fibonacci niveaus.