CFTC ønsker omfattende regulering av krypto innen 4 år

CFTC har avduket sin strategiske plan for 2020-2024, inkludert et press for et ‚helhetlig rammeverk‘ for kryptoandeler.

CFTC publiserte i går sin strategiske plan for 2020-2024.

Planen inkluderer behovet for „ansvarlig innovasjon i digitale eiendeler.“

CFTC regulerer i dag krypto-derivatprodukter, for eksempel Bitcoin Era og Ethereum futures trading.
Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ønsker å få tak i kryptoandeler innen 2024.

CFTC uttalte sitt mål å „utvikle et helhetlig rammeverk for å fremme ansvarlig innovasjon i digitale eiendeler“ i en ferdig versjon av sin strategiske plan for 2020-2024 . Planen ble først godkjent i mai og åpen for en 30-dagers kommentarperiode i juni, før den ble offentliggjort i går.

CFTCs rapport er inndelt i fem deler, og beskriver planene for å forbedre „motstandskraften og integriteten“ i Amerikas derivatmarkeder. Organisasjonen er også ute etter å øke sin lovgivningsmessige taktikk samtidig som den oppmuntrer til innovasjon, og CFTC sier at det vil være tøft med „de som bryter reglene.“

Og en del av det bredere oppdraget for amerikanske markeder involverer regulering av kryptovaluta, som Bitcoin og Ethereum. CFTC anser både Bitcoin og ETH for å være råvarer, og kommisjonen har begynt å utstede utpekte lisenser til utpekt kontraktmarked (DCM) til børser som spesialiserer seg på futureskontrakter på digitale eiendeler. Et nylig eksempel inkluderer TD Ameritrade-støttet ErisX, som lanserte den første Ethereum futures trading plattformen regulert av CFTC i mai i fjor.

Kommisjonens strategiske plan erkjenner at derivatmarkedene har gjennomgått kraftig digital transformasjon gjennom årene, og dermed presentert mange nye muligheter – og risikoer – for handelsmenn

CFTC sa at det vil utvikle et „helhetlig rammeverk“ for å presse ansvarlig innovasjon i digitale valutaer ved å gjøre beslutningsprosessene mer transparente og fjerne eventuelle regulatoriske byrder som ikke tjener markedene positivt.

„Dette er en topartisk konsensusplan som kan tåle tidens prøve“, forklarte CFTC-leder Heath P. Tarbert i en uttalelse. ”Jeg er stolt over det harde arbeidet som gikk for å utvikle planen og den enstemmige støtten den til slutt fikk. Det vil lede den siste av CFTCs uferdige virksomhet til fullføring og bedre posisjon for byrået til å takle den uskrevne fremtiden. “

Mens CFTC foreløpig overvåker noe av handlingen i BTC- og ETH-markedet, er hvordan regulatorer bør behandle det tredje største cryptocurrency etter markedskapital, Ripples XRP, fremdeles opp i luften. Tidligere CFTC-styreleder Chris Giancarlo har uttrykt sin mening om at XRP ikke er en sikkerhet , selv om hans tilknytning til Willkie Farr & Gallagher – et advokatfirma som representerer Ripple – har ført til at noen stiller spørsmål ved hans habilitet.

Ripple er for øyeblikket bundet opp i et søksmål om klassesøksmål fra tidlige investorer som hevder at XRP faktisk er en sikkerhet etter amerikansk lov, og at Ripple feilrepresenterte kryptoens status da den ble solgt for første gang.